Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
brevväxling med De Förljugna Lögnarna...


eftersorgen & den stängda gråten


du får inte visa dig
med svarta ögon

du får inte heller visa dig
röd i ansiktet

gräv

gräv

och gräv

gräv hur länge du vill

du kommer aldrig att hitta
du kommer aldrig att förstå

vart någonstans
det är
du ska

*

för istället ska du gråta
bakom dörrar

när sorgen känns för stor
ska du sträcka på dig

för det är sånt som går över
med tiden förstår du

det finns inget du kan göra
det som har varit
har varit

gjort är gjort
och kan aldrig komma åter

*

era förbannade lögnare
jag ska hitta er
jag ska förbanna er

jag ska visa er sanningen
på ett vitt papper

där jag har skrivit ner min själ
med ord

som inte förlåter
för att ni är blinda

för att ni inte kan läsa
ens en människa

försvinn ur min åsyn
för jag vill aldrig mer veta av
någon av er

jag vill aldrig mer veta
vad ni tycker och tänker

hur ni sätter er själva i centrum
för att utan eftertanke

förstöra
för andra människor

försöker styra deras framtid
modellera den i lera

sedan skratta åt
hur fel det blev

säga att:
det kunde väl ingen tänka sig att det skulle gå så här.

nej, just det.




Fri vers av John B. Ax
Läst 580 gånger
Publicerad 2006-03-06 01:25



Bookmark and Share


  raphaela
Jag får inte riktigt ihop det sista stycket med de två första men det kanske bara är jag som är trög.

Hursomheslt så faller jag som en fura för de första styckena, inledningen är bara så snygg.

"du får inte visa dig
med svarta ögon

du får inte heller visa dig
röd i ansiktet"
2006-03-08
  > Nästa text
< Föregående

John B. Ax
John B. Ax