Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

VERTIGO


den röda vanten väntade på marken
att plockas av ett barn
iförd gråblå overall

just i den stunden
han skulle till att plocka
släppte han de två
som stod honom närmast

för att blicka upp
djupt in

VERTIGO

det kom rusandes
det gigantiska suget
skulle kunna rasa när som helst
stänga honom inne

i vattentornet

VERTIGO

i en katakomb av vatten
skulle strömvirveln
kunna ta tag i honom
få honom att drunkna
utan att dö

han skulle ropa på hjälp
utan att någon hörde

VERTIGO

in i en liten tunnel
sugas ut till det stora havet
där mörkret skulle närvara
tills gryningen med sin famn

skulle förlösa honom

från fobiernas klor

VERTIGO




Fri vers av John B. Ax
Läst 538 gånger
Publicerad 2006-03-03 21:40



Bookmark and Share


  flickan och tigern
Detta är VERKLIGEN bra.
orden ger mig svindel faktiskt
helt klart en favorit.
rakt igenom
2006-07-17

  Queen_of_Rain
Intressant dikt, annorlunda sätt att diskuttera vertigo på. tror den skulel kunna bli effektivare om den kondenserades lite dock.
2006-03-14
  > Nästa text
< Föregående

John B. Ax
John B. Ax