Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
bilden lånad från google


Äntligen

 

plötsligt tystnade allt

mörkret blev ännu mörkare

så tog vinden i

på fönsterblecket hördes dom

allra första regndropparna

så öppnade sig himlen

regnet vräkte ner

den första åskknallen gjorde sig hörd

så kom blixten lyste upp utanför

mitt altanfönster

 

jag hade nog känt på mig

 att regnet och åskan var på väg

jag hade dragit ur sladden till datorn

och den bärbara telefonen

 

teven den stod på

den brukar jag också dra ur sladden till

men inte i tisdagskväll

då fortsatte jag att se på teve och sticka

lyssnade till åskans muller

och regnets skvalande

tittade upp när blixten lyste upp i rummet

det blev svalare i rummet

inte lika kvavt som under

dom senaste dagarna

 

när morgonen kom

kändes det skönt när jag gick ut

det kom några regnstänk

plötsligt kändes det lika kvavt

och kvalmigt igen

 

så det behövs mera regn

äska blixt och dunder

innan luftfuktigheten blir normal

som det är nu 85 % är mer än

jag orkar med

 

 

anits 7 augusti 2013




Fri vers av anits VIP
Läst 244 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2013-08-08 18:15



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Åskan rensar ofta luften - väl och vackert beskrivet
2013-08-13

  Bibbi VIP
Fint skaldat.
2013-08-11

  ResenärGenomLivet VIP
Ja, det behövs verkligen urladdningar ibland...och regn...
2013-08-09

  Lars Hedlin
bra skrivet...behövs regn också.....
2013-08-09

  Fem hjärtan VIP
Ush ja, den här fuktigheten tar knäcken på en! Fint skrivet!
2013-08-09

    ej medlem längre
Mycket fint diktat!
2013-08-08

  M M Mannheim VIP
En härlig väderrapport en sensommardag!
2013-08-08
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP