Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

du är rädd för ljuset

Ljuset söker dig

Trevar

Målar skarpa linjer

Målar hela världen

Framför dina ögon

Du kisar

Ögoen tåras

Som om du inte klarar av

Att se på allt det vackra

Gör ont i dig



I ljuset

Flyr allt det mörka

Det luddiga svarta

De dunkla hörnen

Där gömmer sig det som gråter

Det som sliter, det som saknar

I ljuset

Kan du inte lägre gömma

Inte glömma

Det osynliga

Ser plötsligt grådaskigt

Ensamt ut



Bara i ljuset

Kan du möta din smärta

Bara där

Kan du

Resa dig

Om du rätar på ryggen

Höjer blicken

Om du vågar

Se




Fri vers av Agnes Scott
Läst 332 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-08-27 13:21



Bookmark and Share


  Mona Nordkvist VIP
Att möta sig själv, se sig själv
är nog svårt.
Alla har vi nåt vi inte vill se tror jag.
2013-08-28
  > Nästa text
< Föregående

Agnes Scott
Agnes Scott