Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
bara en idé för senare ut-, in- eller avveckling..


Feng Shui och kristna fiskar

 

De satt i en liten grupp, några människor sammanförda av en som kände dem alla. Efter hand som någon trädde in genom dörren och glada och förvånade kommentarer fälldes - Hej, är DU här? Vad roligt! - förstod man att en del träffats i andra sammanhang. De kände varandra kors och tvärs, men inte i den här konstellationen.

Det var en efterkyrkkaffetsits, informell och ostrukturerad. Den gemensamma nämnaren var deras tro.  

Plötsligt säger en av dem:

- Ja här sitter vi, förenade av tron. Fem kristna och en före detta ateist.

Repliken gav en katt-bland-hermeliner-känsla, kändes lite obehaglig på något sätt. Utlämnande, utpekande, avskiljande. För det var tydligt att talaren inte avsåg sig själv. Forskande och förstulna blickar kastades mellan människorna i gruppen. Vad skulle följa? Vad var detta upptakten till?

  

 

 

 




Prosa av Minkki VIP
Läst 509 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2013-09-21 00:23



Bookmark and Share


  walborg
där gick alltså gränsen mellan inne och ute i den gruppen
2013-09-21

  Rise Little One
Det väcker nyfikenhet om vad som skulle hända i fortsättningen...
2013-09-21
  > Nästa text
< Föregående

Minkki
Minkki VIP