Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto på min promenad stig i dag


Är så trött

 

 

är så trött

 

min styrka idag

är att säga nej

det betyder inte

att det gör ont

inom mig

 

när andra vill bestämma

tar förgivet att jag håller med

och säger ja

 

säger jag nej

blir det tyst

så kommer orden

som får mig att vilja

ge mig på den som säger

dessa ord

 

du har ju ingen

att ta hänsyn till

 

jag har mig själv

att ta hänsyn

så jag orkar med

det jag vill göra

och kan

 

det finns människor

som inte förstår

inte kan sätta sig in

i hur en medmänniska

har det

 

jag blir så trött

på alla som tror sig veta allt

kan allt och är alltid bäst

 

jag tänker fortsätta säga nej

har mitt eget liv att leva

barn och barnbarn

att värna om

 

det är det viktigaste för mig

än att alltid säga ja

till sånt jag inte vill

och inte orkar

 

 

anits 1 september 2013

 




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 258 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2013-09-01 22:19



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Att ta hand om sig själv är nummer ett
2013-09-07

  ResenärGenomLivet VIP
Man måste ta hand om sej själv i första hand...stå på dej...
2013-09-03

  Bibbi VIP
Ja, här gäller att stå på sig.
2013-09-03

  Ljusletaren
Ett nej är alltid ett nej ... bra stå på dig/kram
2013-09-03

  Anya VIP
Styrka i orden. Att säga nej är svårt men nödvändigt.
2013-09-03

    sunnanvind
Bra text. Stå på dig annars står någon annan på dig;)
2013-09-02

  Fem hjärtan VIP
Det kan vara väldigt svårt...men så viktigt, att värna om sig själv!
2013-09-02

  Lars Hedlin
Bra vännen man måste ta sig tid till att säga nej mellan varven!
2013-09-02

    ej medlem längre
fint skrivet!
2013-09-02

  ULJO
Det viktigaste är du själv, ingen ska kunna bestämma över dig.
2013-09-02

  Stefan Höglund
Man kan inte vara alla tillags.
2013-09-01

  M M Mannheim VIP
Stå på dig! Den första du ska behöva ta hänsyn till är dig själv!
2013-09-01

  aol
ja att vara sej själv i en värld som ständigt försöker
göra en till någon annan än den man är
är den största av alla bedrifter,


2013-09-01

    ej medlem längre
Så sant..

"säger jag nej

blir det tyst"

..Och jag skall inte behöva förklara mig.
2013-09-01

    maija tuori

Jag förstår Dig ..att Du är trött min vän !känner igen mig kraaam
2013-09-01

  Tarantaran
Bra skrivet! Man kan
bli trött på folk! Med
ärlighet mot sig själv
och andra kommer
man längst, för den
är släkt med kärlek!
2013-09-01
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP