Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dikt om delfindödande

Japan är klockrent, ett underbart land

Men en grej i Japan sätter sinnet i brand

Landet består av en helvetes massa

Personer som vill ha lite klirr i sin kassa

De jobbar med IT, tar fram mediciner

Andra är rena delfingiljotiner

Till alla som stödjer den här industrin:

TA ER I RÖVEN, era vinstkåta svin

"Jag matar familjen på det här viset!"

Du släcker ett liv och en tjuga är priset

Att hänsynslöst döda försvarslösa djur

Är den sjukaste handling som finns, eller hur?

Hur känns det, mån tro, att bli stucken med spjut?

Jag hoppas folk vaknar så skiten tar slut




Bunden vers (Rim) av Ludvig Nyberg
Läst 226 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-09-02 18:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ludvig Nyberg