Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Copyright: Christer Foghagen


nödår




ur höstens utsäde

växte bara vinter och kyla

älven sänkte rösten

för att inte störa

tunna och avmagrade

tysta och brydda

vart ni än såg

svävade feta älgar och renar

ur rimfrosten

lavgröt (gompa)

hungerns hägringar

kring fur och björk

vid vintersolståndet

blommade hela Vojakkala

vita fält

mogna

gnistrande kristaller

röda vattniga ögon

torkande händer

krumma och frostsprängda

begraver

vinterhatet

med de som inte längtar

mer




Fri vers av Christer Foghagen VIP
Läst 238 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-09-05 13:01



Bookmark and Share


    ej medlem längre
myt
is
kt.
2013-09-05
  > Nästa text
< Föregående

Christer Foghagen
Christer Foghagen VIP