Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Flykten från den smärtsamma verkligheten

Magin

som kväver

liv


Magin

som föder

drömmar


ett liv

bortom detta


Magin

med tillfälligt

utlopp


livskraft fastnar

på vägen




Fri vers av livsdans
Läst 380 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-09-18 20:46



Bookmark and Share


  Ergo Summa
JO jag får en ytterligare känsla av det efter att läst den många gånger..Det känns mycket motsägelsefullt känner jag spontant. Slutet passar inte riktigt ihop med min tolkning på resten. Kväver liv och föder drömmar, bortom livet: Är livet positivt eller är drömmarna det? Och är livet bortom, dödsångest eller ett högre stadium av närvaro? Är det liv versus liv som andra eventuellt förespråkar det? Att se sig själv för vad man vill vara och bortse från förväntningar från andra, från sig själv? Med tillfälligt utlopp: Att få vara sig själv för en stund eller att fly i verklighetsflykter/förnekande? Och hur kommer magin in i alltihop undrar jag. Vad är den synonym med tro? Och så slutet: är det direkt kopplat till föregående mening eller i helhet av texten? Fastnar livskraften i utloppet och får inte vara med i själva livet = negativt. Eller fastnar livkraften i dig som något fantastiskt positivt?
2013-09-24

  Ergo Summa
Oj det här måste jag tänka på mer...
Det var djupt! Är det dubbelmening på första meningen?
2013-09-22
  > Nästa text
< Föregående

livsdans
livsdans