Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till alla tappra i Vietnamkriget på båda sidor.


Ett land, ett folk

 

 

I krigets mörka farvatten
kom ett folk för att strida
hjälpa dem att hjälpa sig själva.

En gång hade detta folk
stridit samma strid.
Att bli förtryckt
av främlingar av samma
folk och stam.

Runt om i världen
hördes detta krigets larm.
Bomber och napalm
brände ett land sönder och samman.

Men tyvärr är krig
aldrig lösningen.
Ett folk som förtrycks
ska kunna strida med andra medel.

Friheten blev aldrig långvarig
i detta land.
Nu strider de med kapitalets
stridsmän.
De som strider med samma resultat
för ett sårat folk.

Det har ingen betydelse
med vilka vapen man strider med
det är ändå samma,
krigets mörka farvatten.




Fri vers av M M Mannheim VIP
Läst 228 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2013-09-24 09:43



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Krig för aldrig med sej något positivt...
men är det inte typiskt människan?
Bra text...
2013-09-26

    ej medlem längre
Denna dikt berör mig lite extra då min pappa nu hjälper vietnam återuppbygga sitt land igen... och oxå hjälper vad han kan för de barn som nu föds med missbildningar pga av agent orange de sprutade över landet...
2013-09-25

  anits VIP
Mycket bra och tankeväckande skrivet
det är alltid fel människor som
får lida
2013-09-24

  Ljusletaren
Alltid fel människor som kommer i kläm.
Makten och härligheten tar de som styr och inte är ute och krigar/kram
2013-09-24

  M M Mannheim VIP
Tack ni som har applåderat den här dikten. Det värmer!
2013-09-24
  > Nästa text
< Föregående

M M Mannheim
M M Mannheim VIP