Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kallt stål

Marken skakar, åskan dånar
regnet smattrar, stormen rasar
- roboten tänker
Solen skiner, marken grönskar
fåglarna kvittrar, vinden leker
roboten tänker
tänker budgetbalans
i sin befästa skans.

Människor lider, barn som gråter
krig som rasar, barn som svälter
människor flyr, visumtvång
fattigdom, u-landsskuld
övergrepp, förtryck
- roboten räknar
människor och djur, profitens offer
utslagning, soppkök
samhällets ansvar, privatisering
roboten tänker
tänker budgetbalans
I sin befästa skans
räknar han budgetbalans.

Klyftorna ökar, marknaden jublar
sprickorna vidgas, människan sover
politiken är blind, kritiken död
roboten räknar
vårdkön växer, personalen utbränd
indragningar, sparbeting
ekonomisk tillväxt, över förväntan
fallskärmar, överflöd
sparkrav, rationalisering, effektivisering
- roboten räknar
räknar budgetbalans
I sin befästa skans
utan förnuft och sans
tänker han budgetbalans.
Var finns det en robot med hjärta?
- Ingenstans




Fri vers av Helmer
Läst 340 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-09-24 14:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Helmer