Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En bisarr idé

Natten är klar och kall
och månen ler som en galning
åt en vanställd dröm som vägrar att dö
och som vädrar mot vinden
som ett rovdjur på spaning.
Men apan har trimmat rouletten på gravens botten
och mot alla odds
kommer liket att erövra potten.
Molok har plundrat d'Arc
sunda förnuftet har sålt sin mark.

Raketen mot stjärnan har nått sitt mål
och sprängt sig själv i atomer
den faller nu under folkets jubel
som ett glittrande regn
ner i sitt svarta hål.
Rekylen som skakar jorden
är ett gråtande barns konvulsioner
vi har tappat vårt ego i den brinnande ugn
som eldas med skrik från miljoner.
Vanvettet väser ur en omättlig jättes mun
han söker sin nakna själ
i en bottenlös brunn.




Fri vers av Helmer
Läst 325 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-10-01 08:50



Bookmark and Share


  Ellika
Rekylen som skakar jorden
är ett gråtande barns konvulsioner
vi har tappat vårt ego i den brinnande ugn
som eldas med skrik från miljoner.

Kära nån, så fulländat.
2013-10-01
  > Nästa text
< Föregående

Helmer