Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vänskap och tro

 

 

Det är hemskt om vänskap

blir som någon har sagt,

"Tre kan hålla hemlighet!

Om två är döda."

 

Du kan inte vara vän med en

om den är vän 

med den andre bakom din rygg.

Sådan vänskap är av ondo

och slutar i sorg och tårar.

 

Tyvärr har livet lärt mig

att sann vänskap 

är den med dig själv.

 

 

Men det finns en som alltid

är trogen

Han erbjuder mer än vänskap.

 

Han erbjuder dig en tro på Honom

och då behöver du inga jordiska 

vänner.

 

 

 




Fri vers av M M Mannheim VIP
Läst 139 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-09-29 16:42



Bookmark and Share


  poetryGirl
intressant
2013-09-29

  Larz Gustafsson VIP
Sant. Jesus är allt man behöver. Men det är också så, att Han har grundat Sin församling. Vi uppmanas i Hebréerbrevets 10:e kapitel att inte överge vår församlingsgemenskap.
Men vänner som ställer krav på mitt umgänge vill jag inte veta av. Det inkräktar på min personliga rörelsefrihet.
"Men i dag hade jag tänkt att vi skulle åka till Ockelbo på marknad..."
Tänk om jag inte har lust med det!
2013-09-29
  > Nästa text
< Föregående

M M Mannheim
M M Mannheim VIP