Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto, det blev inte så bra, det syns ändå att det är ett foto på en kalv


Byrålådan

 

jag satt på en pall

framför byrålådan

tittade på gamla foton

som fanns där

 

dom första bilderna

som tagits på barnen

foton efter mamma

där det inte stod något

om vem det var

eller var fotona var tagna

 

en dag när jag köper en scanner

tänker jag lägga in dom i datorn

och göra minnesalbum av dom

 

jag fann ett foto på lotta

hunden en vän gav mig

en gång när jag inte

mådde så bra

 

så där i ett hörn

hade ett kuvert

kilat fast sig

när jag öppnade det

fanns fotot på den

första kalven som föddes hos os

för snart fyrtio år sedan

 

fotot gav mig minnen

från en jobbig

men ändå intressant tid

när dom många fåren

byttes ut

mot mjölkkor

 

några får blev kvar

liksom höns, kaniner

och kalkoner

 

jag kommer aldrig att glömma

den morgonen när den första

kalven föddes

kalven som barnen

fick ge namn

och det namnet

blev majros

 

 

anits 6 oktober 2013




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 165 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2013-10-06 10:18



Bookmark and Share


  ULJO
Fina minnen du delar med dig av
2013-10-07

  ResenärGenomLivet VIP
Det är fint med minnen...
2013-10-07

  Ljusletaren
Älskar att få se din fina Majros ... tack!
Så fina minnen att dela med sig av ... tack/ kram
2013-10-07

  Anya VIP
Ömsint om minnen.
2013-10-07

  Bibbi VIP
Tack att Du delar med Dig av detta fina!
2013-10-06

  poetryGirl
du berättar så bra
2013-10-06

  Eva Helene VIP
Berörande fint, tack för att du delar med dig av dina minnen från en svunnen tid!
2013-10-06

    ej medlem längre
Mycket bra berättat å levande om svunna tider. Jaså, va intressant!
2013-10-06

  Larz Gustafsson VIP
Det är avkopplande att försjunka i foton.
2013-10-06

  aol
fina minnen, har ju själv bott så, ja mina foton försöker jag alltid att skriva vilka som är på dom, annars vet ingen till slut vilka dom är,
2013-10-06

  Lars Hedlin
TAck för en bra och fin text!
2013-10-06

    ej medlem längre
Intressant text om gamla minnen, så fint att minnas djur man har haft.
2013-10-06
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP