Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Redan de gamla grekerna ……..




Redan de gamla grekerna sa
som Pythagoras att
”Jorden är planet som
kretsar en mittpunkt
i universum.”.

Det var
för tvåtusenfemhundra år sedan.

Den mörka medeltiden kom med
en Gud, en Son och en helig Ande.
En perfekt kombination
för en diktatur.

Först sa Gud
att jorden är platt.
sedan sa Gud
att jorden är
världens mittpunkt.

Tvåtusen år efter Pythagoras
sa Kopernikus att jorden
kretsar runt solen.

Giordano Bruno
hamnade i kättarbål
när han påstod detsamma.

Galileo Galilei
fick husarrest för sina
påstående.

Fortfarande är det
en Gud, en Son och en helig Ande
som styr.

I USA tror fyrtio procent
att jorden är
sextusen år gammal.

När blir vi av med diktaturen?

En Gud, en Son och en
helig Ande.





Fri vers av Unto S
Läst 372 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-10-11 18:01



Bookmark and Share


  Julio VIP
När gud har blivit mätt på blod
2013-10-11
  > Nästa text
< Föregående

Unto S
Unto S