Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pappa, jag har stängt dörren åt dig!

Pappa, jag trodde att du glömde stänga dörren efter dig,
då du gick.
Jag satt där länge och väntade på att du skulle komma hem snart igen,
stänga dörren om mig så att jag skulle kunna fortsätta leka tryggt.

Det regnade, stormade, haglade och snöade, in genom dörren,
så hårt på mig.
Jag satt där hela tiden och väntade på dig.

Rädslan kröp sakta på,
mer dag för dag,
krafter försvann, jag blev sittande kvar så svag,
rädd över att löven skulle täckt din väg,
att du aldrig skulle hitta hem till mig igen.

Pappa, det tog tid,
jag växte upp,
insåg det: du skulle aldrig vandra tillbaks för att stänga dörren om mig.

Jag reste mig upp, stängde dörren själv, inte helt,
jag har låtit den stå öppen på glänt, du kommer ibland,
genom åren har du kommit , hälsat på, som om du engång aldrig skulle gått.

Då du var liten, så som jag var då du gick ut ur vårt hus,
lärde du dig nog aldrig riktigt hur hårt man måste ta i för att stänga en dörr.

- Jag kommer aldrig klandra dig, men jag har insett nu,
att det under alla år varit så meningslöst att tyst längta efter dig.




Fri vers (Fri form) av Ewelina Mann
Läst 898 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2013-10-12 14:26



Bookmark and Share


  Lotta Th
Berör mig så. Rakt av.
Som han missade!
2013-10-17

  Magnus 7.0
Tack för vackra rader! Det värmer mig att läsa dina ord.
2013-10-16

  © anakreon VIP
Kanske har han stått därute i mörkret och inte vågat sig fram för att, mjukt och försiktigt, känna om öppningen fortfarande fanns där, trots allt.
Tanken svindlar.
Calle
2013-10-15

  Michaela Dutius
Berörande och stark
2013-10-13

  Lärling
Mycket stark och berörande text!
2013-10-13

  Eaglemountains VIP
Jag bokmärker denna text och den var så väl värd att hamna bland de fem uppmärksammade.
2013-10-13

  Eaglemountains VIP
Stark och sorgligt att läsa. Gör så ont! Jag saknar de rätta orden. Du berör mig så starkt med denna berättelse
. .
2013-10-13

  Armo

Så tystlåten kan ett livsdrama vara, och så bedövande sorgligt.
2013-10-13

  Michaela Dutius
En text som går längst in i hjärtat
2013-10-13

    maija tuori

Gripande starkt text !
2013-10-13

  Carina Bendix
Starkt och berörande. Mycket bra skrivet.
2013-10-12

  Tess74
Du berör. Jag känner igen mig i mycket. Synd att pappor ofta väljer att gå..
2013-10-12

    ej medlem längre
Det är,
ett alldeles sorgligt
bokslut!
2013-10-12

  Lars Hedlin
Stark och berörande!
2013-10-12
  > Nästa text
< Föregående

Ewelina Mann
Ewelina Mann