Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vintermorgon i mars

Det börjar sätta sig på hjärnorna nu, krypa in genom folks näsöppningar och öronhål, in i hjärnorna och förlama lober och synapser, den här djälva marsvintern har köldskadat folks hjärnor och människorna går omkring som lobotomerade zombies, går runt som köldskadade ryssar från Archangelsk och Murmansk och dillar om glögg och konjak klockan sju en onsdagmorgon. Män med näsor röda som svullna ollon efter en tretimmarsormgrop kommer hukade fram till mig där jag går och svamlar obegripligheter, de tar tag i mig, skakar mina armar och mumlar ur stelfrusna käftar få ord som låter som \"kaffe\", \"te\" eller \"glögg\". I deras blickar något desperat. Jag har blivit tvingad att låsa dörrarna här på mitt jobb och endast låsa upp för väl påpälsade ynglingar som jag släpper in i det lilla väntrummet mot uppvisande av nässpray eller fetvadd. Illa klädda människor ligger i högar på marken här utanför. Busschaufförer, Pensionärer, Studenter, Direktörer. De har frusit fast i marken, i varandra. Utanför mitt högra fönster utspelar sig följande; En alkis har fastnat med hela kroppen mot marken och en annan alkis har i fem minuter försökt slita loss honom. Han halar ut sin köldskadade kuk och pissar på sin kompis för att han ska lossna från marken. En kärring i en stor rävpäls med två kokta korvar från Orvar\'s kör förbi i en permobil och skanderar \"Idas sommarvisa\". Jag släppte just in en liten tant, jag började känna medlidande, en feg och ful känsla som infinner sig när jag ser just små tanter med desperata blickar, jag öppnade försiktigt dörren och tog in henne, när jag satte henne i en av våra bungalow-inspirerade sommarfåtöljer bröts hon på mitten. precis vid livremmen gick hon av, underkroppen ligger på golvet vid elementet och börjar tina. Överkroppen sitter stel i en fåtölj. Måste slänga ut kadavret nu innan det börjar dofta kött i hela lokalen. Hej.




Fri vers av Sten Hansi
Läst 611 gånger
Publicerad 2006-03-10 11:59



Bookmark and Share


  Stefan Ek
haha... underbart...
2006-03-10
  > Nästa text
< Föregående

Sten Hansi
Sten Hansi