Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

RÄTTVISANS MJÖLKTÄNDER

Jag uttryckte föraktfullt att rättvisan är tandlös. Den uppfattningen reviderar jag lite nu. Efter att lögnhalsen även kallad stalkern, fått sin dom.

Rättvisan har i alla fall några mjölktänder. Visserligen sitter de löst. Men ändock. Domen blev två månaders fängelse och över 40 000 kronor i skadestånd. För alla skador han åsamkat.

Vilket föralldel inte hindrar honom från att fortsätta trakassera. Så nytt åtal är snart på gång. Men till dess kanske rättvisan har tappat mjölktänderna. Och fått riktiga betar. Det blir ju rättegång nummer tre.

Att han ska sluta, efter åtta år, är väl knappast troligt. Men, men. Hoppet är det sista som överger människan.

När han sitter inne får familjen förhoppningsvis några lugna veckor. Tyvärr så behöver han bara sitta inne i sex veckor. Eftersom det är straffrabatt på fängelse över en månad.

Och det kan man ju ha förståelse för. Så jobbigt som det är att sitta i fängelse. När man inte gjort något. Utan skyller på någon annan. Som bara finns i fantasin.




Prosa av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 300 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-10-14 16:29



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Starkt ja det är en sån värld vi lever i tyvärr..Finns många som får lida i onödan..Ska hända något riktigt illa innan de ens överväger att ta åtgärd..
Mina tankar går til alla dem som haft ett helvete på grund av sk psykopater eller andra män/kvinnor som bara vill skada ...
2013-10-15

    ej medlem längre
Det finns andra sätt att hantera en dylik person..om hans knäskålar icke längre finns, är det svårt att stalka *ler*
2013-10-14

  Tess74
Blir både arg och glad över din text. Skönt att det blir ro en stund, men så illa att människan inte kan sluta! Och så illa att man inte sitter 2 månader när man får just 2 månader. Sverige är ett väldigt lamt land när det gäller våra straff. 2 månader ska vara 2 månader, inget annat!
2013-10-14
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP