Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Raderat och borta

 

 

Bilder förstörs

raderas 

men i hjärnans minneslabyrinter

finns minnet av dem kvar.

 

Kanske ett kärt ansikte

eller en upphetsande kropp.

Ett somrigt eller höstlikt landskap

eller ett snötäckt.

 

Även om vi river itu en bild

och kastar den i sopporna

kan vi aldrig glömma motivet.

 

Det sägs att en bild

säger mer än tusen ord.

Tusen och åter tusen ord

om kärlek, smärta och hat.

 

Minnet av ett motiv 

ett raderad bild

i en dators hårddisk.

 

Kan återställas 

ur hjärnans arkiv

hos den som längtar

efter motivet.

 

Men bara där

för övriga osynligt.




Fri vers av M M Mannheim VIP
Läst 215 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2013-10-16 00:19



Bookmark and Share


  anits VIP
Mycket klokskao i din fina text
2013-10-16

  Bibbi VIP
Visdom på hög nivå.
2013-10-16

    ej medlem längre
Tänkvärda ord skrivna med stor insikt och djup visdom.
2013-10-16

    ej medlem längre
Så är det verkligen för mig. Jag "samlar" i minnesarkivet och plockar fram bilder och röster där.
2013-10-16
  > Nästa text
< Föregående

M M Mannheim
M M Mannheim VIP