Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En tidig tidig Advents/jul dikt


Små Nissar små!

Snart tassar Nissarna i vrårna

Kanske fryser de om tårna

Med varma sockor blir de inte blå

Då kan de varmt tassa på

Smygandes letandes efter pepparkaka

Snart får de smaka både gröten och glöggen

Glöggen skålas med en fröjd

Deras näsor blir röda

Snart trippar de glada och lätta hem igen 




Bunden vers (Rim) av Lars Hedlin
Läst 2037 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2013-10-16 10:20



Bookmark and Share


  anits VIP
Härligt och mycket fint skaldat
2013-10-17

  Maiah VIP
en stämningsfull mysdikt... får en att längta lite efter jultiden....och pepparkakor
2013-10-17

  aol
mysigt diktat jag blev munter,
2013-10-17

  Kim VIP
Det låter som du redan längtar efter de röda nissarna!!
2013-10-17

  agneta pichler
så sött..

låt dem bara
Inte glögga för mycket
våra små
allas nissar ;)
2013-10-17

  Carina Bendix
Mysig försmak på julen. ;)
2013-10-16

  ResenärGenomLivet VIP
Visst är det lite tidigt, men tiden går fort...
2013-10-16

  Palett
Kul text om vad som väntar ...
2013-10-16

    ej medlem längre
Härlig och rolig dikt som ger en försmak på jultrevnaden, men vart tog rimmen vägen efter "pepparkaka"?
;)

2013-10-16

  Rozsi.kovacs

vilken fin jul dikt om tomtens liv
bravo
2013-10-16

    ej medlem längre
Ja, man inväntar så smått.
2013-10-16

  Fem hjärtan VIP
Åh, vad gulligt..Älskar jul och allt pynt..
2013-10-16

    Birgersdotter VIP
Jättesöt text...mysig
2013-10-16

  Eliza-69
söt kul text :)
2013-10-16

  Ordregnspoeten
Vad kul! Nästan så man kan längta och pepparkakor och glögg är så gott. Det var bra att du skrivit en försmak här.
2013-10-16

  Mona J.
Söt! Då kan de varmt tassa på :))
2013-10-16

    ej medlem längre
Som en liten julvisa
2013-10-16

  Angel of love
Jag längtar till dec när de får komma fram ur mina vrår.
Glädjen och lyckan som är hela dec är underbar.
2013-10-16
  > Nästa text
< Föregående

Lars Hedlin
Lars Hedlin