Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto


Måndag morgon 21 oktober 2013

åter en mycket kall morgon

solen har precis gott upp

den lyser så vackert

genom tallens kronor

 

fåglarna har bråttom

att ta för sig av maten

som finns på fågelbordet

 

nu har nötväckan hittat dit

ser ut att skrämma bort

dom andra fåglarna

 

så flyger hon sin väg

sätter sig i björken

nu törs talgoxar och

blåmesar fram till

fågelbordet igen

 

löven bildar en lysande matta

där dom ligger under hägg

och björk

 

på parkeringen ser bilarna

ut som iglon med sina 

nerisade rutor

 

barnen på väg till skolan

har både mössa och vantar

på sig denna kyliga morgon

 

det ser ut att bli en vacker

höstdag att ta till vara

en skön promenad

när kylan gett med sig lite

 

jag ser på fåglarna

som kämpar för att

få i sig den mat dom behöver

 

så kommer den grå katten

och fåglarna flyr 

den hoppar upp på bordet

ligger där och spanar

 

katten ser på mig genom fönstret

den ser ut att vilja komma in

så gör den ofta

visst kan jag släppa in den

men vill inte

då kanske den flyttar in

hos mig

 

då blir pojken där katten

hör hemma

kanske ledsen

 

tiden rusar fort på morgonen

det är måndag igen

efter en lång helg

jag ska snart

ta mig till hundarna

vi ska vara varandras sällskap

några timmar

 

 

anits 21 oktober 2012




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 203 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2013-10-21 09:18



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Ja en katt gör sig snart hemtam - men det är fint att du har hundarna - dessa trogna vänner....vacker målerisk dikt
2013-10-28

  Anya VIP
Vacker höstrapport med en mycket vacker bild. Ett riktigt ljusspel.
2013-10-22

  ResenärGenomLivet VIP
Härligt med alla fåglarna...de är så fina...
2013-10-21

  Eva Helene VIP
Du är en god iakttagare, fint berättat!
2013-10-21

  Bibbi VIP
Tack för Din delgivning!
2013-10-21

  Lars Hedlin
Tack för att du delar med dig så fint om din Morgon! kram
2013-10-21

  Fem hjärtan VIP
Så underbart fint du beskriver din morgon..
2013-10-21
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP