Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag har skrivit aforismer sedan många år. Häromdagen tänkte jag på denna vilken jag skrev för ett tag sedan: ”Glömskan är en grå liten traktor, djupt harvande.”


När tanken blir (drömd) verklighet

 

Någon natt efter det jag nämnt i ingressen hade jag följande dröm. Jag hade lämnat jordelivet och befann mig ”uppe hos Gud”, som visade sig var ett väsen som på en gång var man och kvinna, moderlig och kvinnlig, men ändå faderlig och manlig. Bakom honom/henne fanns ett fält där en liten grå traktor körde och harvade.

Jag sade till Gud att jag ville tillbaka till jordelivet, men Gud undrade: ”Varför det? Det regnar ju bara över hela jorden! Stanna här!” Jag kunde se över något slags kant ned på jorden hur det bara regnade och regnade.

Men jag visste inte vad jag ville, jag tvekade. Det var så skönt hos Gud, lugnt och stilla, och det var bara vi två och ett fält med popplar runt där traktorn idogt harvade.

Då svarade Gud: ”Om du inte ger dig tillbaka nu, finns ingen återvändo, då måste du stanna!” Medan Gud sade detta fortsatte den lilla grå traktorn köra fram och tillbaka i bakgrunden över fältet.

 

Då väckte mig min fru som undrade varför jag låg och klöste henne på magen.

 




Prosa (Kortnovell) av Algotezza VIP
Läst 257 gånger
Publicerad 2013-10-23 15:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Algotezza
Algotezza VIP