Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett tack och en hyllning till Ejnar Westling


Vari sitter tron

 

 

Många diskuterar religion

med krångliga ord

och bibelcitat i mängd.

 

Sitter tron i ordet

eller sitter den 

i min barnatro som jag 

bär med mig genom livet.

 

För mig är det lätt

behöver inte vara rädd

att glömma bort orden.

 

Min religion, min tro

är inpräntat av en ängel 

när jag föddes.

 

Den bara kom från Gud 

Han hade utvalt

den till mig 

 

"Barnatro, barnatro

till himmelen du är en gyllne bro"




Fri vers av M M Mannheim VIP
Läst 193 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-10-25 11:15



Bookmark and Share


    ej medlem längre
För dig och många andra är det lätt och det är jag glad över, men så enkelt är det ju inte för alla. Det hela beror väldigt mycket på vilken barnatro du fick med dig som barn i livet.
"Att tro" i mitt föräldrahem till exempel straffades med aga eller annan typ av straff eftersom det ansågs som psykiskt/ mentalt svagsint.

Den tro/ filosofi jag har har jag fått i gåva som vuxen.

2013-10-25

    ej medlem längre
Bra skrivet
2013-10-25

  Ljusletaren
Dagens bästa sanning flera gånger om. Håller helt med i det du säger.
/kram
2013-10-25
  > Nästa text
< Föregående

M M Mannheim
M M Mannheim VIP