Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Oktober

 

 

Nu har oktober

revolutionsmånaden

kommit och gott.

Vem och vilka ska nu

komma ihåg de som med sitt svett

och blod 

byggde det här landet.

 

De blåblodiga

har nu resten av året.

Klart det finns också 

första maj förståss

men den dagen har de

försökt ta bort.

 

Men hur mycket 

de än försöker späda ut

det röda

kommer det alltid att lysa igenom.

 

Marken är gödslad

med det arbetande folkets

svett och blod.

Och ur jorden kommer

det röda att återigen 

att växa sig stort.

 

 




Fri vers av M M Mannheim VIP
Läst 326 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2013-11-01 16:26



Bookmark and Share


    AA VIP
Bra och mycket tänkvärd.
2013-11-03

    ej medlem längre
träffsäkert- fin lyrik
tänkvärt !
2013-11-01

    ej medlem längre
du har så rätt.
2013-11-01
  > Nästa text
< Föregående

M M Mannheim
M M Mannheim VIP