Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Min tro

 

 

Jag tror på Gud fader jorden och himmelens skapare

jag tror och på att Han har skapat stjärnorna

och alla himlakropparna.

 

Jag tror också att Han har skapat

allt det som vi ser och tror på.

Även det som vi inte kan tänka oss

eller tro på.

 

Jag tror och på Hans enfödde son

avlad av den heliga ande

född av Jungfru Maria.

Jag tror och på att Josef

var Hans jordiska fader.

 

Jag tror på att Jesus samlade sin lärjungar

att följa Honom på Hans resor.

Att Jesus predikade för folket

att Jesus helade döda och sjuka.

 

Jag tror att Jesus gick på vattnet

för att  visa lärjungarna och alla tvivlande 

på Han Jesus starka tro.

 

Jag tror att Jesus blev förrådd av Judas Iskariot

att Han Jesus bar på tvärbalken 

på Via Dolorosa på väg till korsfästelsens

på Golgata berg.

 

Att Han Jesus led all smärta där på korset 

att Jesus kände sig övergiven av sin fader

Gud vår Herre.

 

Att sonen Jesus ropade till sin fader i himmelen 

allas vår skapare, "Herre! Varför har du övergivit mig?"

 

Jag tror på att Han efter ha givit upp sin ande 

togs ner från korset och lades i en klippgrav.

 

Jag tror att Jesus på tredje dagen

steg upp till himmelen

att Han blev uppstånden med kropp och själ.

 

Jag tror på att Gud och Jesus alltid har funnits

före och efter skapandet av allt vi ser

och tror på.




Fri vers av M M Mannheim VIP
Läst 311 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2013-11-04 12:09



Bookmark and Share


  anits VIP
Mycket fint om din tro
2013-11-06

  Rozsi.kovacs

Fantastiskt man känner denna
sanning i sitt hjärta där finns
inte längre tvivlet plats
2013-11-06

  Bibbi VIP
Grattis till placeringen "MEST BOKMÄRKTA DENNA VECKA"!
2013-11-04

    ej medlem längre
Starkt! Bra du förmedlar det. Amen säger jag.
2013-11-04

  Tess74
Jag tror som dig! Och det här är så bra
2013-11-04

    ej medlem längre
En härlig och ärlig trosbekännelse. Mycket av det finns även i min livsfilosofi.
2013-11-04

  queenia
Underbart. :D

Jag tror att i namnet Jesus finns mer kraft, än vi någonsin kommer våga förstå.
2013-11-04

  walborg
Tack för denna fina trosdeklaration
2013-11-04

    ej medlem längre
Fin trosbekännelse.
2013-11-04
  > Nästa text
< Föregående

M M Mannheim
M M Mannheim VIP