Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I vått och torrt!

Är det rätt att ställa upp I vått och torrt hela tiden?

Ska man offra hela sitt liv för någon annan?

Är det ödmjukt att hjälpa någon som hela tiden begår fel?

Sen säger de att ska inte hända igen, men det är just vad som sker

Och ha den fina egenskapen att spela på andras snällhet

Och ge dem skuldkänslor om man inte orkar eller tar avstånd

Gör man de personerna en tjänst genom att fortsätta att ställa upp?

Eller ska och bör man sätta stopp och säga nu är det nog!

Även om det kanske innebär att man förlorar några vänner?

Och tillochmed familjemedlemmar på kuppen?

 




Fri vers av Lars Hedlin
Läst 433 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2013-11-07 08:20



Bookmark and Share


  Millan1
Säg nej om det inte känns rätt!
2013-11-08

  Mona J.
Svårt det där, beror på så mycket, jag har inget svar men tänkvärt!
2013-11-08

  AstridElisabet
Bra! Denhär väcker eftertänksamhet.
2013-11-08

  anits VIP
Mycket tänkvärt, alla behöver
egen tid
2013-11-07

  mysing
ingen vinner på "björntjänster"...
tankeställare vad som är värt hur svårt det än må vara.
väldigt bra!
2013-11-07

  agneta pichler
svår fråga
svårt vägval

bara ditt hjärta
med hjälp av ditt sinne
kan till slut
hitta svaret
2013-11-07

    Dan Myrbeck
Det viktiga är att alltid tänka
på att man själv är värd
precis lika mycket - varken
mer eller mindre - än andra
människor!
2013-11-07

  louisegirl

De är svårt ibland! men till slut måste man.
Bra skrivit.
2013-11-07

  amolunda
Tänkvärt och känsloväckande...bra!!
2013-11-07

    Elisabeth Nilsson VIP
Nej, man måste sätta gränser till slut. Även för familjemedlemmar om så behövs. Att lära sig att säga nej är en svår konst.
2013-11-07

  Angel of love
Gränser måste allt dras, man får inte bli utnyttjad.
Man måste se att det stöttas från båda håll....
Tänkvärt!!!
2013-11-07

    ej medlem längre
Ord som väcker tankar och minnen.
2013-11-07

  Fem hjärtan VIP
Nej, det ska man INTE...Man måste sätta gränser även mot familjemedlemmar..Annars går man under...
2013-11-07

  Eva Helene VIP
Nej, någonstans finns en gräns men kan vara nog så svårt att dra den!

2013-11-07

    ej medlem längre
tänkvärt å bra!
2013-11-07
  > Nästa text
< Föregående

Lars Hedlin
Lars Hedlin