Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det hände mig ännu i detta då

Det hände mig ännu i detta då
när marken ännu vart märkvärdigt levande
att vinden isade min hud och kunde dra
det som ännu återstod av min sargade kropp
rakt ut på himlavalvet
så att jag fick ta synrand bland stjärnorna
eftersom jag redan vid födslen räknades
bland de odödliga

Ännu kan jag höra dödstrummornas dån
och körens entoniga välsignelser
och sist men inte minst Isis skälvande röst
som tog tonbild av sjakalerna:
Kom farao vi är dina sekundanter
Se Ra har sedan länge satt segel
och färdats över himmelen med solskivan
och det är snart afton
Nu skall vi vaka denna natt över honom
så att inte hans skepp dras ned i
det eviga mörkret av ormen Apep
och efter striden
skall vi som segrare få uppleva
att det åter vart afton och morgon
även nästa bebådade dag...




Fri vers (Prosapoesi) av Lennart Andersson
Läst 157 gånger
Publicerad 2013-11-07 09:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lennart Andersson