Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

tystflod


det är så
skuggvingar faller
tungt
över

mina ögon
mitt ansikte

bröstet




och innerst vet jag
rosenorden

jag borde viska till mig själv




vad är
detta liv

en fallande regndroppe

den heta
ökensanden

druvan
i din hand



vad viskar du
in i vinden

ditt hjärtas sång

din
tankes
kugghjul

vilken gåta väver du
av det uppenbara




hör du
kan du höra




vinden andas befriande
genom det lagda

smörja kugghjulens gnisselskorr

med
ditt hjärtas sång




bitterkällan
ljuder vemod


fjällbäcken blöder
ljungen böjer ansikten
in i jord


ljungade
smörjer vitregnen
vemodets stungna hud



ljungens klockor andas
honungströst

i det ängsullen
bäddar stillhet



runt bitterkällans spräckta tonföljen


ty


handvida
silver
spegelns glas
är skymd av sorgeflor

vaggas i vindens
stilla

kala står ansikten
stillhet
i orkanens ögon

slutna




pendeln
stannade i valnötsuret

han följer
hennes vandring


i havet seglar en snäcka


flyger
en pärlemormussla


ögat
är

en vit pärla

vandringen hennes följer han


hon viskar
dig väntar jag
vid solnedgångens strand


han svarar i ögonens slocknande


dig
skall jag finna
var än du väntar


löften
avgivna
brinner i sanden


kvar
vilse

står en man
handen är tom


han kan ej tvinga sitt
detta livsstegets
slocknad


de hindrar livets menings fullföljan


varför
slår du
du kan slå

jag ber dig
linda dina händer
i vaggans späda gren

lyssna till vinden

du kan ej slå sönder ditt hus

du
har byggt
huset ditt

i kärlek

du
har byggt din kropp
i ljusminne

du kan ej slå sönder dig själv
inifrån

är

håller
dina händer

stig in i tystfloden

luften
rör vid späd gren
vaggar
dina lindade händer



mina händer
band du

genom att
ej giva avskedets gåva

däri släpar min vingbörd tung

den jag var
når ej stranden



helerskan
lade
händerna in över såret


ritade tecken
med mjuka fingerpenslar

ur källan
drogs varet ut

såret
gavs vingar


tystfloden tillåts
andas

luften
rör vid späd gren
vaggar
lindade händer

dina

stegen vandrar
stigen




så tydlig
är


min upplevelse


det är så
skuggvingar faller
tungt
över

mina ögon
mitt ansikte

bröstet




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 277 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2013-11-08 19:52



Bookmark and Share


    ej medlem längre
"...druvan i din hand..."

hypnotiskt underbart
2013-11-19

  Ninananonia VIP
Sorgligt vacker..
2013-11-09

  Lars Hedlin
Flödandes med universums energi!
2013-11-09

    ej medlem längre
fin och känslan vandrar inifrån och ut och in igen
2013-11-08

  Åse Tropp VIP
Värme, längtan och insikten om den kalla världen har du format väl.
2013-11-08
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser