Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Varför så negativ?

Dag eller natt

tiden går i spinn

Du känner att du fått fnatt

det kliar i ditt skinn

 

Dú känner dig eländig

och huvudet är fullt av spån

Utan någon idé som är beständig

och förfallet gammalt huslån

 

En titt i kylskåpet ger pastej med ålderns patina

spaghetti som fladdrar i draget från din astma

Dina år med studier utan en endaste examina

och du sitter här med en rund bukfetma

 

En enda minut av excellens

hoppas du av din sista lottsedel

Vinna en evighet av lyx i konkurrens

i ångorna av ditt eviga rusmedel

 

En vers så full av negativ färg

att du inte ser det som är vackert

Du skriver som en annan Strindberg

långt ifrån något medelmåttigt mediokert

 

Hej och hallå alla vänner i etern

lördagskväll med dans på logen

Svida om till ditt alterego svarta pantern

ut på böljorna med skum runt bogen!

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Linil VIP
Läst 155 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-11-09 15:18



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Jag äcklas av folk som alltid är positiva. De saknar verklighetsförankring och är förljugna.
2013-11-09
  > Nästa text
< Föregående

Linil
Linil VIP