Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto


Jag minns dig

  

jag minns dig

inte med glädje

det är inte sorg

jag känner

det är vemod

 

jag minns ditt namn

ett ovanligt namn

du verkade snäll

brydde dig om mig

 

trodde jag

 

tyvärr var det inte så

du var nyfiken

varför du valde mig

förstod jag inte då

 

så här

många, många år senare

börjar jag förstå

 

du ville utnyttja mig

för att sedan

ha något

att skryta med

för dina kompisar

 

du skrämde mig

jag var rädd

dom få gånger

det hände

att vi blev ensamma

 

du trodde jag var svag

jag kände mig utanför

var den som valdes sist

när vi spelade brännboll

eller lekte burk

 

istället för att gå ut

leka med er andra

gick jag hem till mina

morföräldrar

 

där kunde jag vara mig själv

göra allt jag tyckte om

skriva, teckna, måla, sticka

hjälpa mormor

när hon bakade

vara ute i trädgården med morfar

 

jag behövde inte er andra

inte rätta mig efter er

jag fick vara mig själv då

precis som jag är nu

jag är den jag är

ingen kan ändra på det

 

anits 9 november 2013




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 257 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2013-11-09 20:17



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Fortsätt du att vara den du är - du är den bästa du!
2013-11-15

  Eva Helene VIP
Att vara den du är - en ärlig, rak och fin människa - tycker jag och många med mig!
2013-11-11

  ResenärGenomLivet VIP
Hoppas de goda minnena överskuggar de jobbiga...
2013-11-11

  Anya VIP
Glad att morföräldrarna fanns för diktarjaget.
2013-11-11

    sajo
Jag är den jag är ingen kan ändra på det, gillar
din text och bild.
2013-11-11

    Birgersdotter VIP
Tur du hade kärleksfulla morföräldrar-stark text
2013-11-10

  Lars Hedlin
Gott att få vara den man ska vara ;) kram
2013-11-10

  Bibbi VIP
Så väl att Du hade Dina morföräldrar.
2013-11-09

    ej medlem längre
att vara sig själv, är bäst!
2013-11-09

  ULJO
Fortsätt vara den du är, det vinner du på i längden
2013-11-09

  Maria T
Skönt att få vara sig själv
2013-11-09
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP