Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dikt från 1996


BUSSTUR I NOVEMBER

Kringgärdad av tristessen,

den grå lyckan,

söker jag min like

bland dessa saltstoder.

Glömskan är ett renhetsbad,

en verksam terapi

för en vilsen själ

i novemberkvällen.

 

Mitt hem bär jag

alltid med mig

i hjärtat där jag bor

med mina minnen

och mina glömskor.

 

Så sluter sig mörkret

allt tätare,

utan att bry sig om

vare sig identitet

eller integritet.

Kvällen känns märkligt ljum,

gatlyktans sken ter sig varmt:

dimman är skingrad.

 

Snart fullmåne

och bara några få moln

på kvällshimlen.

Kringgärdad av natten

far vi vidare genom Lund.




Fri vers (Fri form) av Algotezza VIP
Läst 183 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-11-12 18:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Algotezza
Algotezza VIP