Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dikt från 1997


I kometernas tid

Att tolka himlens tecken utan mallar

är svårt och leder ej till nya tankar

ty bortom tidens vita tandemalj

kan anas död och domedagsbasuner.

 

När stjärnan Malört störtat ned till slut

är den ett omen om vår sista tid.

Se´n alla tecken lagts ihop i högar

måhända anar vi ett mönster då,

ty ur all död och undergång det sagts

skall världen ny ur spillrorna uppstiga.

 

Så tror vi på en kumulerande

process som snabbast möjligt leder fram

till målet som vi hoppas på: ett jordklot

av frid och fred där alla är som vi.

 

En fåfäng utopi...

 




Fri vers (Fri form) av Algotezza VIP
Läst 189 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-11-12 18:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Algotezza
Algotezza VIP