Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Värmeomslag

Vaknar
av mitt eget illvrål,
halsen känns sårig och svår

ned fuktade kinder och lakan

riden av nattens mara är jag


ängsligt sätter jag foten försiktigt i golvet
rädd för att något okänt finns under min säng
inget händer,

så jag tassar upp,
ut till köket
hunden snusar i sin säng,
tittar yrvaket på mig när jag tänder hallampan
häller upp ett glas mjölk
ser mig oroligt runt

känns som om något tittar på mig
och det är det ju, hunden har tassat efter mig in i köket,
han lägger sitt vackra huvud på mitt pyjamasklädda knä,
buffar på mig och kräver lite gos.

Han smyger med mig i in sängen
lägger sig nästan på mina frusna stump försedda fötter

Hundar är bra till att jaga väck
otäcka drömmar

och på att ge värmeomslag




Fri vers (Fri form) av lilla t
Läst 267 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-11-16 18:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lilla t
lilla t