Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
något som känns banalt nu, när så mycket händer i världen. Just den här dagen 6 november kändes det bara jobbigt. eget foto


En riktig otursdag

  

en dag jag helst vill glömma

när allt som händer

inte får hända

 

tappar glaset med juice

det rinner över nästan hela bordet

det blir att torka

ta bort det som blev vått

det tar sin tid

 

 

visst kom det en del på golvet

känner att det är kladdigt

det är bara att fortsätta städa

ingen ide att gnälla

det var jag själv som ställde till allt

 

en dag när jag tappar allt jag tar i

är det inte sop påsen

så är det ägg

som gör att det är dags att

städa ännu en gång

 

jag blir så trött på att det

blir så här

det har blivit värre med åren

 

det värsta av allt

denna onsdag i november månad

var när glaset

som ska vara okrossbart

faller ur mina händer

och blir till splitter

 

där står jag barfota

på köksgolvet med glas överallt

jag tog det försiktigt

in i sovrummet där mina

inne skor fanns

 

sen var det till att sopa

det var glas överallt

när jag sopat upp det värsta

var det dags att dammsuga

 

det var glassplitter där jag

inte trodde det var möjlig

bakom spisen under en byrå

 

när jag ansåg att allt glas var borta

torkade jag golvet

det kändes som allt glas

kommit upp från golvet

 

tyvärr är den inte så

det är snart fjorton dagar

sen det hände

ibland blänker det av en

glasbit som kommit från

någonstans

men var

 

 

anits 16 november 2013




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 250 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2013-11-16 20:37



Bookmark and Share


  Ljusletaren
Känns igen :-)
Har man dessutom hund så försöker jag vara ännu ordentligare med att få upp allt och ändå så kan vissa glassplitter komma fram sen *ler*

/kram
2013-11-27

  Anya VIP
Känns igen. Har också sådana glas. De går inte sönder så lätt men när de går sönder då går de sönder.
2013-11-19

  ULJO
Frustrerande!
2013-11-18

  ResenärGenomLivet VIP
Kan känna igen mej i din text...
och visst blir man frustrerad...
2013-11-18

  Fem hjärtan VIP
Vissa dagar går allting fel..Jättejobbigt!Kram
2013-11-17

  Lars Hedlin
Vissa dagar är helt konstiga man tappar saker och man fumlar..Har haft sådana dagar..Kramar till dig!
2013-11-17

  Larz Gustafsson VIP
Jag kan bli rosenrasande när det blir så där.
2013-11-17

  aol
bra skriftat med en säker penna känner igen mej, skulle värma ett glas mjölk men ställer glaset i kylskåpet och slår på mikron, höll på att bli galen när mikron var tom, senare såg jag ju glaset när jag skulle fylla på ett nytt,
2013-11-16

    ej medlem längre
Ja du, du är inte ensam som fumlar, jag tappade koppen med Mate te å en full dosa med snus på köksmattan!
2013-11-16
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP