Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Visslunda (6)


Det var i en mörk garderob det hände
galgar i nacken, tant Astrids gula päls, malpåsar, lucialinnen, älghuvudet
pannrummet knäppte och genom nyckelögat smög sommarsol som aldrig
tidigare dansat dessa kulvertar
Längst ner i korridoren stängde någon dörren,
blomskotten på fönsterbläcket i tvättstugan
växte några millimeter
det var salt och blött och varmt
och kändes mer i benen
än i tungan

Med foten på min mammas oanvända dragspel
kysste hon mig.




Fri vers av Saga-Sofia
Läst 470 gånger
Publicerad 2006-03-13 09:52



Bookmark and Share


  Daniel_78 VIP
vackert =) hoppas jag.
varm läsning

och en glad påsk Ss
2006-04-13

    ej medlem längre
Lysande!!
"blomskotten på fönsterbläcket i tvättstugan
växte några millimeter" <-- en mycket skicklig skildring av tidsuppfattning..tolkar jag det som iaf
2006-03-15

  nicklas ekström
det är så levande att jag nästan kan känna doften av svett och nervositet.
2006-03-13

    ej medlem längre
*ler* Återigen så bra, så bra...
Speciellt början fram till lucialinnena tilltalade mig något så oerhört.
Jag får en känsla av en mycket tyst och hemlig stund, en stor och lite skrajj stund, men framför allt hemlig.

Dessa rader:
pannrummet knäppte och genom nyckelögat smög sommarsol som aldrig
tidigare dansat dessa kulvertar
...var jag tvungen att läsa om ett par gånger, jag vet inte om det bara är min hjärna som är ovanligt trög just idag, men då jag läst dem ett par gånger kom jag fram till att...joo, det är helt korrekt på alla sätt och vis, bara lite svårt att ta in till en början, vilket inte nödvändigtvis behöver vara fel i sig, att man behöver jobba lite när man läser en text också ;o)
2006-03-13
  > Nästa text
< Föregående

Saga-Sofia
Saga-Sofia