Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tidigare publ som två separata texter: Freud vill inte ge upp än 2012-04-04 och Ingen Freud i detta kök 2012-04-02.


Omskriven Freud


När Freud bankar på dörren till mitt kök faller äggkopparna i protest och brödet jamar. Till och med hans alldeles egna kokbok sluter sig till protesterna. Ge oss en cowboy med studs, ropar kaffekopparna. Eller jazzens frimodiga chili, suckar vitlöken.

Men Freud vill inte ge upp. Han spankulerar förorättad utanför mitt hus. Och säger om och omigen. Jag som bara vill laga en själslig soppa med pift. Eller en gulash mot kringlat oförnuft. Men Freud, säger jag. När ett kök säger nej, är det nej. Kanske kunde du lägga dig en stund i hängmattan istället?

Då suckar Freud och säger med handen i kavajhjärtat. Meeen jag haaar ju så många ideér, till hur vi kan fixa din hjärna!




Prosa (Kortnovell) av AgnesP
Läst 236 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2013-11-22 13:50



Bookmark and Share


  cilax VIP
det kan vara väldigt påfrestande att ha en nära som prackar på en sina (förmodat) freudianska insikter, oombedd dessutom
2013-11-23

  yoakimu
Härligt surrealistisk och samtidigt realistisk - som bra surrealism brukar vara :-)
2013-11-23
  > Nästa text
< Föregående

AgnesP
AgnesP