Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En text inspirerad av Uppenbarelseboken kapitel 5 vers 1-9


Den förseglade boken

I högra handen på honom som satt på tronen

såg jag en bok.

En bok med skrift på både framsida och baksida.

Boken var förseglad med sju sigill.

En väldig ängel ropade med hög röst:

"Vem är värdig att öppna boken och bryta sigillen"?

Ingen i himlen eller på jorden eller under jorden

kunde öppna boken.

 

Jag grät häftigt. Ingen var värdig.

Ingen kunde bryta sigillen.

En av de äldste sa till mig: Gråt inte.

Han som är Lejonet av Juda stam,

han kan. Han kan öppna boken.

Boken med dess sju sigill.

 

Rökelse från guldskålar fyllde rummet.

 

Jag hörde en ny sång sjungas. 

 

 

 

 

 




Övriga genrer av Lärling
Läst 373 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2013-11-23 10:47



Bookmark and Share


  Ljusletaren
Intressant tolkning ... tack/ kram
2013-11-28

  ResenärGenomLivet VIP
Snart dags...
2013-11-23
  > Nästa text
< Föregående

Lärling
Lärling