Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Eget foto Min mamma, 86 år, som bor i Boden, längtar till sin födelsestad Alingsås. Men orkar hon med resan? Redigerat texten


Kanske när vitsipporna blommar

Hon talar allt oftare om Alingsås

sin födelsestad

om att resa dit

en sista gång

Hon har levt länge

tiden är knapp

 

Det är långt till Alingsås

Staden är förändrad

Hennes syskon är döda

Vad vill hennes längtan finna?

 

Kanske till våren

när vitsipporna blommar

säger jag

Ja, säger hon,

när vitsipporna blommar

 

Ljus tänds i blicken 

Kanske till våren...




Fri vers (Fri form) av Lärling
Läst 383 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-12-03 14:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lärling
Lärling