Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
lånat foto


Månen

 

jag ligger och ser på den

månen

genom sjukhusets

stora fönster

lyser den på mig i natten

 

jag tackade nej

till att ha persiennen

nerdragen

 

det är svårt att somna

i den nya miljön

jag slumrar till ibland

 

när jag öppnar ögonen

ser jag hur

månen

flyttat sig en liten bi

 

hör att någon ringer

efter hjälp

en ängel tassar

försiktigt in

hör viskande röster

 

så blir det tyst igen

jag ser på

månen

den är nästan full

 

slumrar till igen

känner en hand på min axel

en sladd har lossnat

den sätts fast igen

 

det är inte lätt att

vara uppkopplad

med alla sladdar

nödvändigt

för att se hur mitt hjärta mår

 

somnar en liten stund

när jag väcks av ett

god morgon

dags för blodtryck

och stick i fingret

 

det börjar ljusna där ute

jag kan ännu se

månen

nu är den snart försvunnen

från fönstret

jag sett ut genom

i natten

 

 

anits 23 november 2013

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 233 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2013-11-23 10:46



Bookmark and Share


  Ljusletaren
Goa fina du så tryggt att få höra att de tog hand om dig bra liksom din fina måne/ kram
2013-11-27

  Lars Hedlin
Sänder dig en varm kram!
2013-11-25

  Eva Helene VIP
Månen en trogen vän, fint få följa din vistelse där på sjukhuset. Önskar dig fortsatt god bättring!
2013-11-24

  aol
kände igen mjg blev själv kollad så,
dr fanns en trygghet,bra skriftat om skeendet,, satt själv till sängs några nätter när jag slog av några revben i en mopedolycka, så mångubbens promenad hur han lutade sej mot mitt fönster och hans frynliga leende gjorde mej så glad,
2013-11-24

  ULJO
Berörs av din text som tar oss med på din starka resa. Allt gott till dig och hopp om snar bättring.
2013-11-23

  Anya VIP
Fint skrivet om nattens lampa som lyser vart vi än befinner oss. Krya på dig!
2013-11-23

    sajo
Men kära vän massor av styrkekramar till dig. Vad har hänt Stina?
2013-11-23

    ej medlem längre
önskar dig allt gott!!
2013-11-23

  Fem hjärtan VIP
Så fint skrivet min vän..! Men kära, hur mår du?..Kramar om!!
2013-11-23

  Bibbi VIP
Önskar Dig god bättring!
2013-11-23

  ResenärGenomLivet VIP
Fint berättat om en annorlunda situation...önskar dej allt gott...
2013-11-23

  queenia
Fint skrivet om något svårt - att ligga i främmande rum, med främmande människor på sjukhus. Tack för att du dela så vackert. Önskar dig god hälsa.
----@
2013-11-23
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP