Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
wingarr.se


Hemlighet

Säg mig inte
din hemlighet

sälj den inte

behåll den
för dig själv

smaka på den

låt ingen
sätta tänderna
i den

låt ingen
trampa på den

låt den födas
och växa upp

mogna som
en desertost

eller ett
gott vin

din hemlighet
är din vän

jag vill inte
höra.den

jag vill se den
på dina kinders
rodnad

jag vill inte
förstå den

jag vill
andas den

inte
omfatta den

inte ens veta
dess avgångstid

när den vitvingeklädd
lyfter mot odefinierbar
destination

din hemlighet
är du






Fri vers av Petter Wingren
Läst 309 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-11-24 07:08



Bookmark and Share


  Bengt H VIP
Du avslöjar inget om dig själv i texten, så på så sätt blir den svår att relatera till. Men i gengäld är det presenterade väl slipat och putsat, och texten lämnar stort utrymme för fantasin.
2013-11-30

    Elisabeth Nilsson VIP
Mycket bra text! Hemligheter ska anas men inte torgföras. Då försvinner spänningen.
2013-11-30
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren