Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto


Änglarna

 

visst finns dom

änglarna

jag har mött många

dom sista dagarna

 

änglar som gjorde mig trygg

fick min oro och ängslan att släppa

talade lugnt och sakligt

försökte förklara

vad som hände med mig

 

det var dom första

två änglar jag mötte

tidigt på tisdag morgon

körde mig lugnt

och säkert med ambulansen

till sjukhuset

 

där fanns flera änglar

som snabbt tog hand om mig

trots ett rusande hjärta

fick dom mig lugn

genom att berätta

vad dom gjorde

 

när dom på akuten

hade bestämt

att jag skulle stanna kvar

så körde dessa änglar mig

till en avdelning

där nya änglar fanns

som tog hand om mig

 

visst fanns det några

som inte var riktigt som änglar

dom var ändå där

när jag behövde dom

 

så det var skönt

att få hjälp så snabbt

inte gå hemma

vänta på att det skulle gå över

för det gjorde det inte

utan hjälp av medicin

som jag inte har

 

lika skönt

som att bli väl

omhändertagen på sjukhuset

lika skönt var det att få komma hem

 

 

anits 24 november 2013

 




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 241 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2013-11-24 15:49



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Borta bra men hemma bäst...men det är tur att änglarna finns...
2013-11-29

  Ljusletaren
Underbart ordat om alla änglar som finns till vår hjälp!
/kram
2013-11-27

  Bibbi VIP
Grattis till placeringen!
2013-11-26

  Lars Hedlin
Tack för din text vännen! kram
2013-11-25

  aol
tack vännen för att du delar med dej
2013-11-24

  ULJO
Fint berättat om fenomen bara en del kan uppleva. Änglar finns om man bara vill. Allt gott till dig och krya på dig.
2013-11-24

  M M Mannheim VIP
Ja, det var riktiga änglar som du mötte. Sagans änglar med vingar är ett falsarium. Änglar ur biblisk mening har inga vingar. De bara vi som ser dem så på målningar och annat.
2013-11-24

    Birgersdotter VIP
Fin berättelse
2013-11-24

  poetryGirl
vacker dikt och vacker bild!
2013-11-24

  Bibbi VIP
Tack för Din fina berättelse!
2013-11-24

  Larz Gustafsson VIP
Glöm inte bort att änglarna finns, som det heter i en sång.
Viktigast är emellertid Jesus.
2013-11-24

  Eva Helene VIP
Vilken skön trygghet det ligger i dina ord! Fint!
2013-11-24

  Fem hjärtan VIP
Så fint skrivet om din sjukhusvistelse..
2013-11-24
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP