Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto


Du är tillbaka

 

jag vaknade i natt

tyckte jag hörde ett ljud

 

låg länge och lyssnade

allt var tyst

 

så vände jag mig om

då satt du där

bakom byrån

 

jag såg tydligt

att det var du

hur du fick plats

där du satt

mellan byrån och väggen

 

du har varit borta nu

snart nio år

så du har säkert tunnat ur

något öl lär det nog inte finnas

där du är nu

 

det var säkert all öl

som gjorde att du ökade i vikt

trots att du gått igenom

en operation för din övervikt

 

jag låg länge och såg på dig

du var lång hårig

jag minns att jag klippte dig

några dagar innan du blev sämre

och ambulansen hämtade dig.

 

du satt så stilla

undrade om det var du

så sa jag hej

då vände du på huvudet

såg mig i ögonen

visst var det du

 

så tände jag lampan

då var du försvunnen

låg länge och tänkte

på vad du kunnat vilja mig

 

så småningom

släckte jag lampan

somnade om efter en stund

 

 

anits 25 november 2013

 




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 160 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2013-11-26 00:16



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Berörande text...
2013-11-29

  Anya VIP
Starkt berättat! Berör!
2013-11-27

  ULJO
Så bra skrivet
2013-11-26

  Angel of love
Sån närhet och sån känsla.
Väldigt fint att få ett sånt möte.
2013-11-26

  Bibbi VIP
Fint berättat.
2013-11-26

  Lars Hedlin
Känslan berör mitt inre!
2013-11-26

  Sofhia Wirström
fin
berörande text
du delar så fint
dina ord är starka
varma

2013-11-26

  Eva Helene VIP
Känns ändå som något försonande över detta möte. Rakt och osentimentalt berättat, fint!
2013-11-26

    ej medlem längre
en mycket fin text!
2013-11-26

  Katinka VIP
Väldigt fint. Visst är det så.
2013-11-26

  queenia
tack... för att du delar så fint, om det som få tror på.

fint skrivet.
2013-11-26
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP