Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Här är evigheten


Gudars like

Den som kan kan göra ögonblicket
till en evighet
och evigheten till ett ögonblick
är gudars like.

Det är den sanna livskonsten.

Vem behöver då löften
om evigt liv
som ingen kan infria?

Regndroppar faller mot rutan
i svårtolkade mönster.
Vinden ruskar de nakna björkarna.
På taknocken mittemot kurar råkorna
som stilla, svarta gestalter.

Antingen är du redan
det eviga livet
och har alltid varit det,
eller kan du aldrig få det.




Fri vers (Fri form) av Algotezza VIP
Läst 188 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-11-27 10:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Algotezza
Algotezza VIP