Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Trollskog



ut i skog
idag jag gick
med nikita
min fina

dimman låg tät
luften var fuktig

skogen så
vacker grön
i barrens
undersköna värld

där klättrade ekorren
så snabbt
i granen hög

ett rådjur i gläntan vädra
för att försvinna kvickt

medan
nikita kopplad
med spejande blick
hon vädrade
skogens trolldom
med all dess nyck

~~~

mystiken djuren
min nikita

solens gulaktiga sken
tråcklade sig ur dimman
så mödosamt vackert

hade jag kunnat hade
jag målat en vy ifrån
dimman som höjde sig
ovanför vattnet så stilla

jag väntade älvor jag väntade
trolldom jag väntade sagor

så stilla så vackert
i all den skönhet
som bara
moder jord kan ge


underbart
varför just idag?

~ netis ~





















Övriga genrer av agneta pichler
Läst 373 gånger och applåderad av 24 personer
Publicerad 2013-11-28 21:54



Bookmark and Share


  Micael Axelsson
När jag läser får jag synen av en person som verkligen absorberar och uppskattar sin omgivning. Det är inte bara en promenad med sin älskade hund det är även form av meditation, en kanvas, där Diktjaget själv klär naturens väsen.

Kan själv känna hur jag andas in skogens mylla, och blåser ut stadens oljud, för att andas något friare
2016-01-11

  AgnesP
Så härlig en text om ro och möte med något av det fina i livet.
2013-12-10

  S.A.I. Steve Lando VIP
mycke beskådningsbart vackert häruti
2013-12-03

  Tess74
Damn vad vackert!
2013-12-03

  Lärling
Mycket vackert fångat!
2013-12-03

    ej medlem längre
En dag i magi.
2013-12-03

  ULJO
Sagolikt vackert
2013-12-02

  Sofhia Wirström
magiska rader
om skogens trolldom
om skogens magi
man riktigt ser alla bilder
du så fint beskriver
2013-11-29

    ej medlem längre
Vackert
finstämd poesi
magisk
2013-11-29

  Fem hjärtan VIP
En sån underbart vacker dikt! APPLÅD!
2013-11-29

  Lars Hedlin
Magiskt fint vännen ;)
2013-11-29

  Carina Bendix
Vackert och lite mystiskt.
2013-11-28

  Maria Sundelin VIP
Ja naturen kan förtrolla oss
Kramar
2013-11-28

  M M Mannheim VIP
Svar på frågan i sista versen, för att Gud ville att du skulle ha denna underbara dag.
2013-11-28
  > Nästa text
< Föregående

agneta pichler
agneta pichler