Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Efter slaget

Snön som faller
suddar ut de dödas konturer.
Evighetens horisont någonstans
under det vita täcket.
Brustna blickar bäddas in i kristaller.
Ingenting rör sig
utom en svart fågel på himlen.
Ögonblick och tidlöshet
ligger i samma grav.
Ekot av det sista ropet
vandrar någonstans på jorden
och knackar på vår dörr.




Fri vers av Nitram P
Läst 224 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2013-12-01 18:50



Bookmark and Share


  Stefan Albrektsson
Jag får en slags dubbelexponering av dels atomvinter och dels bilder från något slagfält i Europa under 1500-talet. Ödesmättade bilder och ödesklingande kalla ord. Precis som Jaseph grips jag av slutmeningen - den där knackningen på VÅR dörr...
2013-12-03

  Jaseph
Vackert och fasansfullt. Återhållsamt och stramt. Får en känsla av efterdyningar efter ett samurajslag.
Angeläget slut.
2013-12-02
  > Nästa text
< Föregående

Nitram P
Nitram P