Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

själsdroppe




vindspinnare
sitter i trappan

snurrar hjulen
håller hjulen i sina händer

vindspinnare sitter i
trapphusets
ekande marmorblock


orkar ej
vända bladen

vindspinnare snurrar hjulen

trappstegen
är upplösta i hjulens ringar


*


han kupar
handen

allt under
himmelsaxet

sefyr ber honom
göra så

safirer gavs han i handens
skålkorg

notus noterar
stjärnornas färd

lägg dem här i eurus frökorg

till hennes vita skrud
i kommande


*


i handen
håller hon

en själsdroppe
sköraste kristall


han sluter henne i ögonfamn

hon lutar
den brustna stjälken

till hans
bröst


havet
vaggar





*


säg mig
näri du målar

gör du en avbildning

eller
skapar du
rörelsen


*


tag mina händer
i dina


se mig
djupt in i ögonen

vandra
skogsstigen med mig


lyssna till stämman
vilken i tystnaden

rör vid källans är




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 272 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2013-12-01 21:19



Bookmark and Share


  Lärling
Mycket fint!
2013-12-06

  Lars Hedlin
Helhet
2013-12-01

    ej medlem längre
sanslöst bra,mycket kärlek i den här skrivelsen.
2013-12-01

    ej medlem längre
Ren-het
2013-12-01

  Katinka VIP
Underbart vacker. En själsdroppe en gåva. Din dikt är full av tröst och kärlek.
2013-12-01
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser