Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto


Jag funderar och undrar

 

undrar så

Varför är jag så trött?

sover och sover

är lika trött ändå

 

jag skyller på vädret

på månen när den är full

när orken tar slut

jag helst vill sova

 

Tacksam för all färdig mat

jag fryst in när det blivit över

då slipper jag fundera

på vad det blir för mat

 

det är bara att ta upp en förpackning

tina i mikrovin

skära lite grönsaker

så lätt kan det vara

att få till maten

 

en dag

när orken är försvunnen

diska det måste jag göra

det gör mig ingenting

det är skönt att

ha mina värkande händer

i det varma vattnet

 

just nu utanför mitt fönster

vräker snön ner

nu kanske det blir lite ljusare

mörkret drar sig tillbaka

lite grann

 

nu behöver jag inte längta

efter snön och ljuset längre

kanske dags att hämta

snö spaden

där uppe på vinden

 

om nu mina ben

vill gå i dessa trappor igen

snön kanske inte stannar

utan bara drar förbi

vill visa

att den finns

och gör dagen lite ljusare

 

 

anits 5 december 2013

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 241 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2013-12-05 12:04



Bookmark and Share


  Ljusletaren
Sätta ord på det vardagliga hjälper många att se hur livet är/kram
2013-12-11

  Michaela Dutius
Så vackert - en inblick med poesins hjälp i det som är dina funderingar och din dag.

2013-12-08

  ULJO
Fint skrivet i nuet
2013-12-06

  ResenärGenomLivet VIP
Vardagsbekymmer...fint beskrivet...
2013-12-06

  aol
väl fångar du ardagen smärtorna, här i Ystad ingen snö men det blåser rejält, huset rister strmmen blinkar,
2013-12-06

  Fem hjärtan VIP
Jättefint skriver du!
2013-12-06

  Lars Hedlin
Tack för denna fina text! ;) kram
2013-12-06

    ej medlem längre
Va fint du berättar!
2013-12-05

  M M Mannheim VIP
Bra skaldat om ett ämne som många av oss äldre tänker på!
2013-12-05

    ej medlem längre
Väl skrivet, testat ta en kur Berocca brustabletter? Det hjälper mig när jag är trött....
2013-12-05

  Bibbi VIP
Så väl fångat.
2013-12-05
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP