Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sökande

Tron på människan
är viktigt
men också
att se människan
har betydelse

Idag är många människor
vilsna, sökande
eftersom inte kyrkan
har patent på världsbilden
perspektiven har vidgats

Var finns de sammanhang
som ser människan
sammanhang utanför de bekräftelsearenor
som media skapat

I vår iver att komma bort
från religionen
har vi tappat något

Något att tro på är viktigt
ska det vara tron på ett samhälle
som inkluderar alla
eller vad ska det vara?

Ytterst söker vi trots allt
trygga sammanhang och
en känsla av att betyda något för andra





Fri vers av AA VIP
Läst 175 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-12-05 19:02



Bookmark and Share


  Carina Bendix
Man kan tro på kärleken. ;)
2013-12-06

    ej medlem längre
har också tänkt på just det här du nu formulerat så bra.. väcker tankar och funderingar! tänker att många fortfarande engagerar sig i föreningsliv, politiska aktiviteter osv.. men människor söker sig till olika gemenskaper också på internet i högre utsträckning än förr..

undrar hur samhället kommer att formas under nästkommande tjugo åren.. den som lever får se..!
2013-12-05
  > Nästa text
< Föregående

AA VIP