Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

längtan

jag lever i en
tidlös tid

men när jag sluter
mina ögon
kan jag känna
doften av jasmin
rosor
och de blommande päronträden
i vår trädgård

när jag sluter
mina ögon
kan jag känna lukten
och värmen
från eldarna på Shir Palah
och mina bleka kinder
blir röda

maman
när jag sluter mina ögon
kan jag höra
din ljusa
ljuva röst
sjunga vaggsångerna
baba
jag kan smeka din sträva kind
med min hand

och mitt hjärta brinner

jag lever i en
tidlös tid




Fri vers av Aisha VIP
Läst 1444 gånger och applåderad av 9 personer
Utvald text
Publicerad 2006-03-14 16:24



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Redan här, så starkt och drabbande

Keep on writing, woman. Keep on writing
2010-11-02

  Nasrin
Åh vackert skrivet!
"tidlös tid" Och längtan och lukt!!!
Helt underbart!!!!
2008-08-15

  papessa
vilken fantastiskt vacker poesi du skriver
2008-07-02

  jojanni
Genom dina ögon...kan jag känna. Du skriver fantastiskt!!
2008-06-10

  aol
glöme bokmärka
2008-04-01

  aol
så vacker från hjärtat poesi verkligen värd guldstjärnan
2008-04-01

  MinAndeNavigerarGenomEvigheten
Fint skrivet, lätt att följa med och få bilden av gamla minnen och känslor.
Tummen upp och applåd
2008-03-13

  J A Nicander
Längtan och saknad...vackert och vemodigt!
2008-01-08

    huldran
Vacker poesi, som en saga ur tusen och en natt
2007-12-04

    ej medlem längre
Vackert
2006-10-10

    Panta rei
Än en underbart vacker och poetisk kärleksförklaring!
2006-10-05

  Mikael Lövkvist
Vilken underbar dikt. En kärleksförklaring till dina rötter. Jag beundrar ditt sätt att skriva. Tack.
Mikael
2006-09-17

  Tove Meyer VIP
jag förstår att det här var redaktionens val!
du lockar med läsaren i din beskrivning och jag blir alldeles varm inombords.
2006-04-28

  sompio
Oj! Jag ryser av välbehag. Vilken fin känsla du lämnar mig som läsare med din dikt. Tack!
2006-03-29

  Albert
den här måste jag spara någonstans, så fruktansvärt vacker, när jag sluter mina ögon...
2006-03-18

  Annmargreta
Jag har läst dina dikter länge
och tycker om dem så mycket.
Du förmedlar känslor till 100%
2006-03-17

  Myself
du skriver sagor på min näthinna,underbart.
2006-03-16

  Rachel Roth
vacker, vemodig text som bär doften av hemlängtan. Tycker mycket om!
2006-03-15

  Nils Sondefors
Åh, vad jag tycker om dina dikter!
( Är de möjligen inspirerade av gammal fin iransk/persisk tradition?)
Hela din dikt får mig att tänka på doftande persikor i en ljuvlig och solskensvärmd natur; fråga mig inte varför! Kanske på grund av att du så ömsint och fint beskriver naturen i din längtan?
Bokmärkes.
2006-03-15

    ej medlem längre
Vi lever, i en tidlös tid.
Och denna var suverän!
Jag kan liksom inte riktoigt sätta ord på några speciella rader, det var helheten bara, och "en tidlös tid" ! (=
2006-03-15
  > Nästa text
< Föregående

Aisha
Aisha VIP