Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
lånat foto från nätet


Månen

 

den blickade ner på mig i kväll

månen

den var inte riktigt rund

gul och fin lyste över taken

stjärnorna fanns också där

 

länge stod jag såg ut genom fönstret

ut i natten, bilar for förbi på vägen

nattpatrullen som gör sin runda

tittar till sina kunder

 

ja, så heter det nu, man är kund

inte patient eller vårdtagare

 

jag ser ljusen på fabrikens skorsten

det lyser så fint, så vackert att se på

en natt när det inte går att somna

hostan vill inte ge sig

 

jag ger inte upp

i morgon kanske den är borta

så har jag tänkt i flera kvällar

och nätter nu

 

månen vandrar sin väg

lyser inte för mig längre

nu gläder den någon annan

jag drar ner persiennen

dags att krypa ner i sängen

och försöka sova

några timmar

 

 

anits 11 december 2013




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 321 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2013-12-12 00:27



Bookmark and Share


  ULJO
Månen och din text berör mig djupt, fint skriftat
2013-12-16

  Michaela Dutius
Hoppas du fick sova gott!
2013-12-16

  Maria T
Tröttsamt med hosta
2013-12-14

  Rosen VIP
Månen, alltid lika magisk...
2013-12-14

  ResenärGenomLivet VIP
Brukare har jag också hört att det heter, men kärt barn har många namn...och det är fint med månsken...
2013-12-12

    ej medlem längre
I månens sken kan mången tanke formas, fint!
2013-12-12

    ej medlem längre
I månens sken kan mången tanke formas, fint!
2013-12-12

  aol
hoppas hostan ger med sej, bra skriftat
2013-12-12

  Bibbi VIP
Fint.
2013-12-12

  Lars Hedlin
Så fint ;)
2013-12-12

  Ljusletaren
Så vackert att ta tillvara på vackra månen medan du väntar på din sköna sömn/ kram
2013-12-12

  Eva Helene VIP
Vackert och stämningsfullt, ja månen är en fin ledsagare många gånger!
2013-12-12

  Maria Sundelin VIP
Ja månen har en kraft att trollbinda oss
2013-12-12

    Birgersdotter VIP
Fin berättelse.Sov gott
2013-12-12
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP